Nog enkele plaatsen beschikbaar!!

Nog enkele plaatsen beschikbaar!!

In februari 2020 start een nieuwe 6-weekse cursus Cognitieve Fitness!

Naarmate we ouder worden is het soms lastiger om op een naam te komen, om een nieuwe bezigheid aan te leren of om snel te schakelen. Allemaal zaken waarvoor we een goed stel hersenen nodig hebben. u kunt zelf uw hersenen actief houden door uw hersenen te trainen. Hoe u dit doet? Door uw hersenen uit te dagen!

Het brein moeten we als het ware ‘voeden’. Oftewel, om nieuwe hersencellen aan te maken, moeten ze uitgedaagd worden. Anders wordt hetgeen wat is opgebouwd aan nieuwe hersencellen, weer afgebroken.

Tijdens de cursus gaan we hiermee aan de slag. Door middel van speelse, plezierige oefeningen trainen we de cognitieve functies van de hersenen.

Daarnaast is beweging een van de belangrijkste manieren om het brein soepel te houden. Het kan de gevolgen van veroudering niet genezen, maar drie keer per week een half uur wandelen of een keer per week een uur gym geeft al een heel gunstig effect. Flexibel blijven, nieuwe dingen doen, het geheugen oefenen én bewegen zijn nodig om het brein goed te laten functioneren.

De cursusdata zijn als volgt:

  • 17 februari
  • 24 februari
  • 2 maart
  • 16 maart
  • 23 maart
  • 30 maart

Alle cursusdagen vallen op een maandag en duren van 14.00 tot 15.00 uur en vinden plaats op de volgende locatie:

SWO (Sociaal Welzijn Ouderen)

Goudenregenplein 3

3203 BN Spijkenisse

Heeft u vragen, opmerkingen óf wilt u zich opgeven? Neem dan contact op via telefoon of email.

Leave a Comment